خبرگزاری مهر- گروه استانها، مهین نورافروز: پنجم خرداد سال ۱۳۸۸ بودکه در همایشی با حضور روسای قوه قضاییه و مجریه اتفاق شیرینی افتاد و دل خانواده های زندانیان را شاد کرد و آن اتفاق نامگذاری این روز به نام روز ملی حمایت از خانواده زندانیان یا روز «نسیم مهر» بود.
چندی بعد هم با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز در دل تقویم رسمی کشور جا خوش کرد. پس از نامگذاری، همایش های زیادی در سراسر کشور برای گرامیداشت آن با همت انجمن های حمایت از زندانیان برگزار شد تا روز نسیم مهر بهانهای شود برای خانواده هایی که به عنوان آسیب پذیرترین قشر جامعه، نیاز به توجه و حمایت دارند.
خانواده زندانیان در معرض آسیب های اجتماعی مختلفی که زندگی را برای آنها بسیار دشوار میکند، قرار دارند. اگرچه آنها تقصیری در اتفاقی که افتاده ندارند، اما رنج های این اتفاق، آسیب های فرهنگی، اخلاقی و اقتصادی زیادی را بر آنها تحمیل میکند. از این رو، احتمال آسیب هایی مانند طلاق، ناامنی، فقر و مشکلات روانی در میان این خانواده ها بسیار زیاد است.
به گفته مدیرکل زندان های استان گلستان در حال حاضر بیش از ۴۰۰ زندانی جرائم غیر عمد در زندان های استان نیازمند کمک هستند که خانواده های آنان هم از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند.
علیرضا رضوانی به خبرنگار مهر گفت: مجازات زندان اگر چه به عنوان یک راهکار برای اصلاح، درمان، پیشگیری و رعایت عدالت درجامعه در مواجهه با قانون شکنان و مجرمان پذیرفته شده، اما آسیب های ناشی از آن، خانواده زندانی را در ردیف قربانیان واقعی جرم قرار داده است.
رضوانی افزود: سال گذشته تعداد ۳۰۵ زندانی با کمک خیران و گذشت شاکیان آزاد و به کانون خانواده بازگشتند، اما تعدادی دیگر همچنان چشم انتظار آزادی هستند. بیشترین دغدغه مسئولان مشکلات عاطفی و مالی این خانواده ها است و در حال حاضر حتی یک نهاد دولتی در جهت حمایت از این خانواده ها وجود ندارد
مدیر کل زندان های گلستان با اشاره به اینکه بنیاد تعاون مکلف است ۱۰ درصد از درآمد سالیانه بنیاد را به خانواده زندانیان اختصاص دهد، بیان کرد: سال ۹۶ با همکاری بنیاد تعاون زندانیان و انجمن حمایت از زندانیان استان گلستان مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به خانواده های زندانیان کمک شد.
وی افزود: انجمن حمایت از زندانیان تا سال جاری در گرگان و گنبدکاووس مستقر بود و با تلاش هایی که انجام شد، توانستیم انجمن حمایت از زندانیان را در شهرستان آزادشهر راه اندازی کنیم تا به مرکزیت این شهر، شهرهای رامیان و خانببین را تحت پوشش قرار دهد.
مدیر کل زندان های استان گلستان تصریح کرد: با بررسی انجام شده بر روی تعدادی از زندانیان مشخص شد که اگر پس از خروج از زندان این افراد تحت حمایت قرار گیرند و به کار و حرفه مشغول شوند امکان بازگشت آنان به زندان به حداقل خواهد رسید.
مدیر کل زندان های استان گلستان گفت: داخل زندان های استان امکانات بهداشتی، درمانی، پوشاک و تغذیه برای زندانی فراهم است، اما بیشترین دغدغه مسئولان مشکلات عاطفی و مالی این خانواده ها است و در حال حاضر حتی یک نهاد دولتی در جهت حمایت از این خانواده ها وجود ندارد.
رضوانی تصریح کرد: برای بهبودی وضعیت خانواده ها شرایطی فراهم کردیم تا زندانیان پس از خروج از زندان با دریافت تسهیلات کم بهره از بانک ها بتوانند در جهت اقتصاد خانواده شغلی را فراهم کنند.
ادامه داد: تمامی خانواده های تحت پوشش از خدمات معیشتی، درمانی، کمک به تامین اشتغال، خدمات مشاورهای اضطراب، مددکاری، دورههای آموزشی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و برنامه های فرهنگی برخوردارند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این انجمن ها توسط کمک خیران اداره می شود و از حمایت دولتی برخودار نیست، میزان کمک خیران نقش مهمی در رسیدگی به این خانوادهها دارد.
به گفته عید امسال مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از محل کمک خیران به خانواده های زندانیان عیدی پرداخت شد.
درباره این سایت